Ogulin livecam

Pogled web kamere na Trg Hrvatskih rodoljuba i Park kralja Tomislava. Kamera je smještena na Frankopanskom kaštelu u kojem se nalazi Zavičajni muzej.

 

 

 

Grad Ogulin smješten je u sjeverozapdanom djelu Hrvatske u Karlovačkoj županiji u podnožju veličanstvene planine Klek, a u njegovom podzemlju nalazi se ponor rijeke Dobre, koji i danas žitelji ovog kraja zovu "Đulin ponor".

Spomen na Ogulin vezan je za 1500. godinu i ime jednog od najslavnijih članova obitelji Frankopan, kneza Bernardina Frankopana, koji je nakon što su Turci 1493. godine opustošili Modruš, dao izgraditi novu utvrdu - kaštel Ogulin. 

Ogulin nazivaju i gradom bajki vjerojatno i zato jer je grad Ogulin rodno mjesto književnice Ivane Brlić Mažuranić. Njezine su bajke iznimno vrijedan i jedinstven kulturni potencijal koji nadilazi lokalni značaj, a očituje šire regionalnu, europsku pa čak i svjetsku vrijednost. Prema njima Ogulin i jest postao zavičajem bajke u kojemu se svake godine u lipnju održava međunarodni Ogulinski festival bajke (OGFB).

    http://www.ivaninakucabajke.hr/

Ogulin i okolica pružaju jedinstveni turistički ugođaj. Lokaliteti kao što su planina Klek i jezero Sabljaci pružaju mogućnost bavljenja aktivnim odmorom i uživanjem u netaknutoj prirodi. 

Vezane kamere

Partneri na projektu









U suradnji sa



Galerija

Copyright (C) NSS_ALARM STUDIO d.o.o. sva prava pridržana