NP Risnjak livecam

Pogled web kamere na upravnoj zgradi NP Risnjak na Nacionalni Park Risnjak

 
 
 
Nacionalni park Risnjak nalazi se u Gorskom kotaru, najšumovitijem području zapadne Hrvatske, površinom od 63,5 km²  zauzima središnji dio masiva Risnjaka i Snježnika te gornji tok rijeke Kupe s izvorišnim dijelom. Zračna udaljenost od vrha Velikog Risnjaka (1528m) do mora iznosi 15 km, a od izvora Kupe (321m) 8 km. Dakle, na samo 23 km zračne udaljenosti vladaju izrazite klimatske razlike. To je ono po čemu se ističe Risnjak, planina koja nadvisuje sva područja između kopna i mora što su pripala Nacionalnom parku.
 
U visinskom pogledu Nacionalni park proteže se od 290 m nad morem u dolini rijeke Kupe, do 1528 m koliko iznosi visina najvišeg vrha u masivu Risnjaka – Veliki Risnjak te zajedno s masivom Snježnika  predstavlja veliku klimatsku i vegetacijsku pregradu između primorskih i kopnenih djelova Hrvatske.
 

Planinarima i svim posjetiteljima željnih osvajanja vrhova te uživanja u prekrasnim vidicima predlažemo uspon na Veliki Risnjak(1528m) i Snježnik(1506m). Na raspolaganju Vam je nekoliko planinarskih staza, a vi sami odlučite odakle ćete krenuti.

Za sve postjetitelje koji baš i nisu  vični penjanju preporučamo posjet izvoru rijeke Kupe ili obilazak poučne staze Leska.

 

Vezane kamere

Partneri na projektu









U suradnji sa



Galerija

Copyright (C) NSS_ALARM STUDIO d.o.o. sva prava pridržana