Vela Luka, apartmani Burin livecam

Pogled web kamere na luku s apartmana Burin

 

 

 

Vela Luka - ovaj slikoviti gradić najveće je mjesto na otoku Korčuli, a po veličini drugo mjesto na jadranskim otocima. Smješten na zapadnom dijelu otoka, svojom zaljevskom pozicijom sigurno je sidrište i luka za nautičare. 

Vela Luka je mjesto izuzetno nadarenih likovnih umjetnika i glazbenika, mjesto zanimljive tradicije i bogate kulturne baštine. Tragovi života na ovom području sežu duboko u prošlost, o čemu svjedoče brojni arheološki nalazi s lokaliteta Vela spila, jednog od najpoznatijih prapovijesnih lokaliteta u Europi. Pronađeni predmeti izloženi su u muzejskoj zbirci Centra za kulturu gdje je izložena i zbirka drvenih maketa brodova, zbirka mozaika, kao i Međunarodna poklon zbirka crteža, grafike i male skulpture. 

Luško lito tijekom ljetnih mjeseci nudi bogat kulturno-zabavni program; klapske pjesme, koncerte zabavne i klasične glazbe i pravu atrakciju – vitešku igru kumpanija u izvedbi folklornog društva. Opjevana u mnogim pjesmama, Vela Luka je inspiracija svakom stvaraocu i prolazniku!

 
 

Vezane kamere

Partneri na projektu










Galerija

Copyright (C) NSS_ALARM STUDIO d.o.o. sva prava pridržana