Split, Pjaca livecam

Pogled web kamere smještene na Piazza Heritage hotelu na Pjacu (Narodni trg, još jedan trg kojega nitko u Splitu ne zove pravim imenom).

 

Punih 17 stoljeća traje priča o Splitu, još otkako je rimski car Dioklecijan odlučio baš na tom poluotoku blizu velikog 

rimskog grada Salone izgraditi palaču u kojoj bi u miru proveo posljednje godine svoga života. U tih 1700 godina Palača je polako postajala i postala grad, koji danas mami bogatom tradicijom, veličanstvenom poviješću, ljepotom prirodne i kulturne baštine.

Dioklecijanova palača i cijela povijesna jezgra Splita na spisku su svjetske baštine UNESCO još od 1979.g.

Split je mnogo više od veličanstvene arhitektonske kulise. Grad je to u kojem je moguće uživati u vrhunskoj gastronomiji i vinima, naći brojna kulturna događanja poput filmskih i kazališnih festivala, izložbi, vrhunskih muzeja i koncerata, grad koji nudi zabavu od brojnih klubova i barova preko uličnih događanja do festivala poput Ultre.

Kad vam dosadi gradska vreva, tu je Marjan, brdo simbol nad gradom, sa svojom šumom, stazama za trčanje, planinarenjem i biciklizmom, rekreacijskim terenima, ali i drevnim crkvicama u kojima su stari Splićani tražili duhovni mir. Tu su i plaže, za grad veličine Splita neobično brojne i čistog mora, od slavnih pješčanih Bačvica do kamenih osamljenih oaza oko cijelog Marjana.

Hotel Piazza Heritage nalazi se na glavnom trgu, u središtu grada Splita, na samome trgu Pjaca. Već stoljećima Pjaca je središnja pozornica gradskog života. Tu je i najstarija knjižara na svijetu, Morpurgo iz 1861. godine kao i mnoštvo  kafića, restorana i trgovina.

Prelijepa zgrada, u kojoj se smjestio hotel, izgrađena je davne 1906. godine u stilu bečke secesije. Zgrada danas ima status zaštićenog povijesnog spomenika kulture, a uređenje soba s ljubavlju prati izvorno stilsko oblikovanje zgrade i autentičnu secesijsku estetiku.

Uživajte u pogledu i otkrijte zašto je baš tu, ispred naših prozora, rimski car Dioklecijan prije 1700 godina izgradio svoju veličanstvenu palaču.

 

Vezane kamere

Partneri na projektu









U suradnji sa



Galerija

Copyright (C) NSS_ALARM STUDIO d.o.o. sva prava pridržana