Buje centar, livecam

Pogled web kamere na grad Buje. Kamera se nalazi na zgradi gradske uprave.

 

 

Grad Buje ima izgled nepravilnog trokuta izduženog prema pravcima istok i zapad. Sam grad Buje smještenje na vrhu brežuljka čija se slika javlja u povijesti kao pojam istarskog krajolika - ograničenih formi dobro prilagođenih terenu, vizura i silueta koje poštuju mjerilo ambijenta.

Župna crkva smještena je na gornjem trgu te uz druge građevine iz različitih razdoblja svjedoči o povijesnoj i kulturnoj baštini Buja. Od središnjeg prostora popločene ulice vode do kontrade te na donji trg odakle se vidik pruža do mora. Od kraja XVIII. st. naselje se proširilo izvan obrambenih zidina i stvorilo nove četvrti koje su danas trgovačka, upravna, kulturna, školska i sportska središta.

Područje grada Buja nalazi se na sjeverozapadnom dijelu istarskog poluotoka i Republike Hrvatske.  Grad Buje je smješten između rijeka Mirne i Dragonje. Na sjeveru se prostiru brežuljci Gornje Bujštine, a južno Jadransko more u Kanegri i Piranskom zaljevu, odnosno Savudrijskoj vali.Prema dolini Mirne teren se lagano spušta prema ravnici koja se naginje do mora. Pejzaž je ovdje obogaćen stepenastim terasama koje su zasađene vinovom lozom i maslinom.Blizina mora i kontinentalnog krajolika, raznolikost mediteranske i blage kontinentalne klime, tradicija u poljoprivrednoj proizvodnji, obrtu, industriji, lovstvu i turizmu, doline i brda, netaknuta priroda, nepostojanje zagađivača okoline, blizina Pule, Rijeke, Kopra i Trsta čine područje Grada Buje atraktivnim područjem istarskog poluotoka.

Vezane kamere

Partneri na projektu









U suradnji sa


 

Galerija

Copyright (C) NSS_ALARM STUDIO d.o.o. sva prava pridržana