Benkovac livecam

Pogled web kamere na šetalište kneza Branimira

 

 

 

Dobrodošli u Benkovac, grad bogate kulturno-povijesne baštine, idilične ruralne atmosfere i slikovitih raznovrsnih pejzaža.

Grad Benkovac je nastao na spoju plodnih polja Ravnih kotara i škrtog krša Bukovice, u okružju čak 5 Nacionalnih parkova i 3 Parka prirode. Ovaj gradić, srce Ravnih kotara, se po tipu naselja razlikuje od obalnih mjesta zadarskog kraja. Na samo 15 km udaljenosti od mora Benkovac i njegova okolica skrivaju brojne bisere prirodne ljepote, kulturne i povijesne spomenike značajne za formiranje i razvoj Hrvatske države i kulture. U pitoresknim selima u okolici imat ćete osjećaj kao da je vrijeme stalo, sačuvana je autentična ruralna arhitektura, još uvijek žive stari običaji i način života kao i narodne nošnje koje nerijetko i danas nose stariji stanovnici. Na području benkovačke općine sačuvano je mnogo kulturno-povijesnih zdanja koja svjedoče o burnoj prošlosti ovog kraja. srednjovjekovne hrvatske države. Najpoznatije takvo nalazište neprocjenjive vrijednosti je Asseria , gdje su nađeni ostaci liburnskih naselja u blizini Podgrađa. Najuočljiviji kulturno-povijesni spomenik u Benkovcu je Kaštel Benković iz 15 st.  Izgradnjom ove utvrde na brežuljku koji dominira  čitavom benkovačkom ravnicom počinje i povijest samog grada.

Poseban doživljaj  stvara benkovački sajam koji se već preko sto godina održava svakog 10-og u mjesecu, a koji će Vam ponuditi istinski doživljaj ljudi i običaja ovog kraja, autentične proizvode i hranu koja se još uvijek stvara ručno i na prirodan način. Istinski trenutak prošlosti, koji je preživio navalu modernog života, doživljaj je kojem se treba prepustiti i okusiti ga kroz jela, vino, pjesmu , ples i običaje srdačnih i gostoljubivih stanovnika.

Vezane kamere

Partneri na projektu









U suradnji sa



Galerija

Copyright (C) NSS_ALARM STUDIO d.o.o. sva prava pridržana