Svetvinčenat livecam

Pogled s web kamere na Kaštel u prekrasnom Istarskom mjestu Svetvinčenat

 

 

Srednjovjekovni gradić Svetvinčenat, smješten na jugu središnje Istre, jedan je od istarskih dragulja u kojem se posljednjih godina oživljava turistička ponuda posebice kroz razne manifestacije koje se odigravaju u izvanredno atraktivnim povijesnim prostorima ovog gradića.

Svetvinčenat krasi renesansni trg "Placa" sa kaštelom Morosini-Grimani, jednim od najočuvanijih primjera venecijanske arhitekture u Istri i šire. Kulturna baština Svetvinčenta je izražena sa njegovim očuvanim te iznimno cijenjenim ostacima fresaka koje se nalaze u crkvici Sv. Vincencije u blizini gradskog groblja te u crkvi Sv.Katarine.

Ovaj poseban i jedinstven gradić svojim atraktivnim programima privlači brojne posjetitelje i tada cijelo mjesto oživi. Posljednjih godina Svetvinčenat i njegovi mještani aktivno su se angažirali u pronalaženju te dodavanju zanimljivih manifestacija, kojima su obogatili program događanja koji je svojom raznolikošću pogodan za svačiji ukus.

Počinje se sa Feštom od Rožić u travnju, izložba te proglašenje Miss koze u lipnju a srpanj nam donosi mirise i okuse sira povodom Festivala sira. Srpanj je mjesec najpoznatije manifestacije; već tradicionalni međunarodni Festival plesa i neverbalnog kazališta te Srednjovjekovni festival u mjesecu kolovozu koji ima kao svoj centar zbivanja obližnji prekrasni glavni gradski trg Placa te srednjovjekovni kaštel Morosini-Grimani. Na kraju jeseni, Svetvinčenat nudi Feštu mladega vina, enološki događaj tokom kojeg najbolji istarski vinari predstavljaju svoje novitete.

Vezane kamere

Partneri na projektu









U suradnji sa



Galerija

Copyright (C) NSS_ALARM STUDIO d.o.o. sva prava pridržana